Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii americani învoiți de părinți pentru a participa la funeraliile lui Bush Sr

Fostul președinte american George Herbert Walker Bush a fost înmormântat la biblioteca prezidențială din Texas. Sicriul a fost dus pe ultimul drum cu un tren special, după o slujbă la biserica episcopală din Houston.

De-a lungul traseului de 100 de km, mii de americani i-au adus un ultim omagiu celui de-al 41 preşedinte al Statelor Unite.

Staruri de muzică country au cântat în cursul ceremoniei religioase. Discursurile au fost ţinute de fostul secretar de stat, James Baker, George P. Bush - fiul fostului guvernator de Florida şi Jeb Bush nepotul preşedintelui defunct.

Nepotul lui George H. W. Bush: "Astăzi mă aflu în fața dumneavoastră ca cel mai vârstnic nepot al celui pe care îl cunoșteam, simplu, drept "Gampy". George Herbert Walker Bush a fost cel mai grațios, mai decent și mai umil om pe care l-am cunoscut vreodată."

După slujbă, sicriul fostului preşedinte George H.W. Bush a fost condus pe ultimul drum cu un tren creat special pentru el. Locomotiva, vopsită la fel ca aeronava prezidenţială Air Force One, a fost denumită 41-41, în onoarea celui care a fost cel de la 41-lea preşedinte al Statelor Unite.

Citește și
funeralii George Bush
George Bush Sr., înhumat în Texas, lângă soția sa. Ultim omagiu emoționant adus de fiul său

A fost dorinţa lui Bush Senior includerea unui tren funebru ca parte a funeraliilor de stat. O tradiţie începută cu Abraham Lincoln, dar la care nu s-a mai recurs de aproape 50 de ani.

Mii de oameni s-au adunat pe marginea căii ferate ca să-i spună adio fostului preşedinte. Între ei, o femeie care a văzut trecând şi trenul funerar al lui Eisenhower, acum o jumătate de secol.

De altfel, numeroşi părinţii şi-au învoit copiii de la şcoală pentru că aceştia să fie martorii unui eveniment memorabil.

Patru avioane militare i-au adus un omagiu fostului preşedinte şi veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, înainte ca sicriul să fie purtat în curtea Bibliotecii prezidenţiale, unde, a fost înhumat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult