Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elefantul din bucătărie. O familie din Thailada a avut parte de o experiență mai puțin obișnuită în toiul nopții

Ratchadawan Puengprasoppon s-a trezit la primele ore ale zilei de sâmbătă din cauza unui zgomot puternic. Când s-a dus să afle ce s-a întâmplat, a descoperit un cap de elefant ieșind din perete, scrie The Guardian.

S-a întâmplat în Thailanda unde o familie s-a trezit dis de dimineață cu un elefant înfometat care scotocea printre rafturi după sărățele. Iar asta nu este prima vizită a uriașului Boomnee.

Medicul veterinar de la Departamentul Parcurilor Naționale și Faunei sălbatice, a explicat că este posibil să nu existe sufieciente mâcăruri sărate în sălbăticie în timpul sezonului ploios, forțând elefanții să caute sare în satele locale.

Dr. Joshua Plotnik, profesor asistent de psihologie la Hunter College, din cadrul Universității din New York, care studiază populația de elefanți din vestul Thailandei, a declarat că este obișnuit ca elefanții din parcurile naționale să facă raiduri prin plantațiile de trestie de zahăr sau porumb din apropiere.

„În satele în care lucrez în Thailanda, elefanții intră seara în culturile fermierilor. Aceasta este o problemă atât pentru fermieri cât și pentru elefanți”, a spus el. Majoritatea sătenilor se comportă bine cu elefanții. „Sunt frustrați că se întâmplă acest lucru și doresc să găsească soluții pentru a-i opri, însă nu dau vina pe elefanți”, a mai spus el.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult