Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Efectele grevei masive din Franța. Turiștii își anulează rezervările, localnicii nu mai ies din case

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Franţa continuă greva declanşată pe fondul reformei pensiilor. Primele efecte au început să se resimtă în turism.

Hotelierii au parte de rezervări anulate în ultimul moment, iar turiştii care se încumetă să ajungă în această perioadă la Paris sunt de cele mai multe ori nevoiţi să meargă pe jos de la o atracţie la cealaltă. Asta pentru că în metropolă o mare parte dintre mijloacele de transport încă nu funcţionează.

La Paris, sute mii de oameni sunt nevoiţi să se înghesuite în cele două linii de metrou, singurele care mai funcţionează din cauza grevei. În plus, pe străzi circulă mai puţin de 50% din autobuze.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice pricipale, dacă turnul Eiffel a fost redeschis vizitatorilor, muzeul Luvru funcţionează cu program redus. Dar pentru că transportul în comun este grav afectat, turiştii sunt nevoiţi să găsească mijloace alternative de transport.

Turistă: „Greva afectează foarte mult transportul aici. Pentru mine, de exemplu, pentru că sunt din altă ţară, nu știu foarte bine cum să mă mișc prin oraș. Dacă nu am bicicletă, nu pot face nimic. ”

Citește și
greva franta
Capitala Franței, paralizată de greva din transporturi. „E o adevărată catastrofă”

Turistă: „Nu e benefic pentru turism. Noi suntem tineri și ne place să ne plimbăm, dar există persoane care nu mai vin la Paris pentru că ştiu că e grevă. Aşa că se pierd bani.”

Iar efectele se văd nu doar în turism, ci şi în afaceri.

Corinne Menegaux, Paris Tourism Office Director: „Aş spune că cel mai mare impact al grevei se vede în magazine și în restaurante. Nu este doar din cauza turismului, ci se datorează şi prezenței scăzute a localnicilor, deoarece oamenii nu mai merg la magazine pentru că nu mai au cum să ajungă, la fel şi la restaurante, așa că avem o scădere drastică a afacerilor în aceste sectoare.”

Greva generală din Franţa a fost declanşată pe 5 decembrie din cauza reformei pensiilor. Guvernul vrea să elimine, treptat, cele 42 de regimuri speciale existente în prezent şi să introducă o pensie universală, pe puncte.

În plus se vrea mărirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Săptămâna viitoare, în marile oraşe din Franţa sunt anunţate noi proteste de amploare, iar dacă sindicaliştii nu vor ajunge la un acord cu guvernanţii, cel mai probabil greva va continua până după Crăciun.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult