Efect nebănuit în criza coronavirusului. Producătorii de carne din SUA, în pericol
Pe fondul cererii scăzute de combustibil, mai multe fabrici de etanol au fost închise de la declanșarea pandemiei.
Producătorii de carne sunt direct afectați, pentru că nu își mai pot alimenta camerele frigorifice, scrie Reuters, care a cules informații de la mai mulți specialiști.
”29 din cele 45 de fabrici care vând dioxid de carbon au fost închise total sau parțial”, spune Geoff Cooper, președintele Asociației pentru Combustibli Regenerabili.
Cargill, cel mai mare producător de carne de vită la nivel mondial, și fermele Perdue, care procesează carne de pui, au spus că încearcă să își facă provizii.
”Fără CO2 vor fi nevoiți să își diminueze producția”, spune Rich Gottwald, președintele Asociației pentru Gaze Comprimate.
Și în România, producătorii de carne și de legume au fost puși la încercare. Aceștia s-au asociat ca să poată încheia contracte cu marile lanțuri de hipermarketuri și au început să livreze la domiciliu.