Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump, despre situația din Siria. „Nu i-am abandonat pe kurzii sirieni”

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări marţi că SUA nu i-au „abandonat pe kurzi”, la două zile după ce a anunţat retragerea trupelor americane din sectoare aflate în nordul Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia.

„Suntem pe cale să părăsim Siria, dar nu nu i-am abandonat absolut deloc pe kurzi, care sunt nişte oameni formidabili şi luptători minunaţi”, a scris Trump de Twitter, conform News.ro.

„Noi îi ajutăm pe kurzi financiar (şi le furnizăm) arme”, a adăugat președintele american.

Pe de altă parte, Regatul Unit s-a declarat „profund îngrijorat” de intervenţia militară pe care Turcia o prevede în Siria, a avertizat că o „acţiune unilaterală” ar putea „destabiliza regiunea” şi a precizat că a informat Statele Unite cu privire la poziţia sa.

„Regatul Unit a fost întotdeana clar cu Turcia asupra faptului că o acţiune militară unilaterală ar trebui evitată, pentru că ar destabiliza regiunea şi ar ameninţa eforturile depuse în vederea consolidării înfrângerii” grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Citește și
erdogan
Turcia, acuzată că a lansat atacuri aeriene asupra kurzilor din Siria. Reacția Ankarei

Londra „a informat în mod clar Statele Unite cu privire la această poziţie”, a adăugat el.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult