Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi deținuți au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, după ce l-au îmbătat pe gardian

Doi deținuți au reușit să scape dintr-o închisoare de maximă securitate din capitala columbiană Bogota, după ce l-au îmbătat pe gardian și i-au convins că se duc să mai cumpere băutură.

Cei doi nu s-au mai întors și sunt căutați în prezent de poliție. Este vorba despre Jhon Gutierrez Rincon, un rebel Farc condamnat la 40 de ani de închisoare pentru răpire, și de Olmedo Vargas, un alt rebel care aștepta să fie judecat pentru furt, informează BBC News.

Potrivit celorlalți gardieni, bărbatul fusese văzut bând cu cei doi deținuți înainte ca aceșta să dispară. Ei l-au convins pe bărbat să le permită să plece, promițându-i că se vor întoarce cu mai mult alcool. Reprezentanții închisorii spun că nu au observat nicio dovadă care să indice că aceștia au folosit forța ca să părăsească închisoarea, astfel că au ajuns la concluzia că gardianul i-a ajutat să evadeze.

Colegii bărbatului de la închisoarea La Picota mai spun că atunci când l-au găsit, gardianul mirosea a alcool și a refuzat să fie testat.

Într-un interviu, directorul închisorii, colonelul German Ricaurte a calificat situația drept „o lipsă de profesionalism, de etică profesională și încălcare a protocolului.”

Citește și
papa francisc
Papa Francisc a spălat picioarele unor deţinuţi: "Fiecare are şansa de a-şi schimba viaţa”

„El a demonstrat că este slab, pentru că a băut alcool și i-a lăsat pe deținuți să profite de el, convingându-l că trebuie să părăsească închisoarea”, a mai spus oficialul, precizând că producția de alcool este o practică obișnuită în închisori, în ciuda controalelor frecvente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult