Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dictatorul care spunea că pandemia este o psihoză s-a infectat cu Covid-19. ”Am supraviețuit coronavirusului pe picioare”

Preşedintele statului Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că a fost infectat cu noul coronavirus, dar că nu a avut niciun fel de simptome şi deja s-a vindecat. Lukașenko spunea că pandemia este o psihoză și recomanda tratamente cu vodcă și saună.

 

"Astăzi vă întâlniţi cu un om care a reuşit să supravieţuiască coronavirusului pe picioare. Doctorii au ajuns ieri la această concluzie. Asimptomatic", a declarat marți Lukaşenko în cadrul unei întâlniri cu responsabili militari.

Liderul belarus de 65 de ani a rezistat apelurilor de a impune măsuri de izolare sau de a închide frontierele pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19 în statul est-european.

El a respins de altfel de la început temerile referitoare la pandemie drept o "psihoză" şi a recomandat remedii precum consumul de vodcă sau sauna pentru combaterea coronavirusului.

Citește și
OMS: Anotimpurile nu au impact asupra pandemiei. ”Acest virus se comportă diferit”
OMS: Anotimpurile nu au impact asupra pandemiei. ”Acest virus se comportă diferit”

 

”Faceți o saună, beți multă vodcă”. ”Tractorul îi va vindeca pe toți”

 

„Coronavirusul e o psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a a închide frontierele este o mare prostie. Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism”, spunea președintele Belarus în martie.

”Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus”, a mai declarat Lukaşenko.

Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”, a explicat el.

Până marţi în Belarus, o ţară de 9,5 milioane de locuitori, au fost înregistrate 67.366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 543 au fost mortale, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Nemulţumirea faţă de modul în care preşedintele ţării a gestionat pandemia de COVID-19 a declanşat proteste împotriva lui Lukaşenko înaintea alegerilor de pe 9 august, notează Reuters.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult