Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce a fost căptușit cu plumb sicriul reginei Elisabeta a II-a. Câte kilograme cântărește, încât a fost nevoie de 8 oameni

Sicriul reginei Elisabeta a II-a este fabricat din stejar englezesc și a fost căptușit cu plumb, fiind pregătit în urmă cu 30 de ani, când regina era încă în viață.

 

De ce sicriul Reginei este căptușit cu plumb?  

Sicriul Reginei este realizat din stejar englezesc și a fost căptușit cu plumb, deoarece este o alegere tradițională pentru membrii familiei regale, potrivit informațiilor citate de inews.co.uk.

Plumbul este folosit deoarece acesta previne acumularea aerului și umidității, ajutând la conservare. Experții spun că sicriele etanșe sunt deosebit de importante atunci când sunt depuse deasupra solului.

Designul sicriului Reginei ar fi fost realizat de Andrew Leverton, de la Leverton & Sons, firma agreată de familia regală britanică. În urmă cu patru ani, domnul Leverton a declarat pentru The Times că sicriul este făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb .

Conceptul de căptușeală de plumb a fost folosit încă din epoca victoriană.

Citește și
Procesiune inmormantare regina Elisabeta - 26
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. De ce sunt atât de multe uniforme militare la ceremonii

Sarah Hayes, managerul muzeului Coffin Works din Birmingham, spune că sicriele căptușite cu plumb nu sunt rezervate doar familiei regale:

„Winston Churchill avea și un sicriu căptușit cu plumb, așa că nu este doar familia regală. JH Kenyon, antreprenori regali până în 1991, s-ar fi specializat în sicrie căptușite cu plumb, din acest motiv. Au făcut multe funeralii de rang înalt, inclusiv a lui Churchill. În general, stejarul și ulmul par să fie materialele alese pentru construcția sicrielor, dar când vine vorba de sicriele regale, acestea sunt deseori făcute din stejar, pe Sandringham Estate.”

Cât cântărește sicriul de plumb al Reginei Elisabeta a II-a?  

Folosirea plumbului face ca sicriul să cântărească foarte greu. Din acest motiv a fost nevoie de opt militari, care să ducă pe umeri sicriul Reginei Elisabeta în ziua înmormântării.

Se estimează că sicriul cântărește între 250 kg și 317 kg.

Lymn Rose, care are o firmă de pompe funebre în Marea Britanie, spune că primește și cereri pentru sicrie sigilate ermetic, însă nu sunt căptușite cu .. plumb.

”Sicriele sunt în mod normal sigilate prin înșurubarea capacului în părțile laterale, dar asta nu formează o etanșare etanșă. Procedeul modern ar fi să lipiți cu zinc [sicriul]. Zincul este mult mai subțire decât plumbul și mai maleabil. Nu am văzut niciodată, în cei 20 de ani ai mei, un sicriu căptușit cu plumb. Procesul de căptușeală cu zinc este mai simplu, mai puțin costisitor, mai puțin greu”, spune el, sugerând că Familia Regală a optat în continuare pentru metoda tradițională.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult