Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum plănuiește Franța să controleze răspândirea noii tulpini de Covid-19 din Marea Britanie

Franţa plănuieşte o testare în masă a copiilor şi profesorilor pentru a stăvili răspândirea variantei britanice a Covid-19, considerată mult mai contagioasă, a anunţat joi ministrul francez al sănătăţii Olivier Veran, informează dpa.

"Am stabilit un protocol ce vizează testarea a peste 1 milion de copii şi profesori într-o lună, o cifră enormă", a spus Veran.

Noua tulpină de coronavirus pare să se răspândească mai repede printre copii, a subliniat ministrul francez, adăugând că testarea ar trebui să înceapă de la vârsta de şase ani în măsura în care va fi posibil.

Franţa a înregistrat recent câteva cazuri de contaminare cu tulpina mutantă pe teritoriul său: în oraşul sudic Marseille la sfârşitul săptămânii trecute şi în regiunea Parisului.

Autorităţile franceze au atenţionat împotriva pericolelor pe care le comportă această variantă de coronavirus şi a îndemnat la noi restricţii.

Citește și
Luca Niculescu, bucuros pentru distincția oferită medicului Radu Lupescu. Încă un român, decorat de statul francez
Luca Niculescu, „bucuros” pentru distincția oferită medicului Radu Lupescu. Încă un român, decorat de statul francez

Franţa, cu o populaţie de circa 67 de milioane, a fost puternic afectată de pandemie. Până acum, în jur de 69.000 de francezi au murit de COVID-19 şi au fost înregistrate peste 2,8 milioane de contaminări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult