Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată camera în care locuiește Volodimir Zelenski de când a început războiul în Ucraina. „Asta este casa mea”

Președintele Volodimir Zelenski locuiește în Bankova încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. În proiectul documentar „Anul”, realizat de Dmitri Komarov de la publicația Glavcom, șeful statului a arătat camera în care locuiește.    

„Eu locuiesc aici. Ei bine, am coborât în adăpostul antiaerian. Și, în general, locuiesc aici. Aceasta este casa mea”, a declarat președintele, scrie glavcom.ua.

În reportaj este prezentată o cameră mică, cu un pat de o persoană, o masă, o chiuvetă și o oglindă. Camera este situată chiar lângă biroul președintelui, din sediul Administrației Prezidențiale.

Anterior, președintele a declarat că invazia la scară largă din Ucraina l-a surprins acasă, iar după o convorbire telefonică, s-a îndreptat spre Bankova și, de atunci, locuiește acolo.

Cea mai mare dezamăgire a lui Zelenski

Zelenski a ţinut vineri, în ziua în care s-a împlinit un an de război, o conferinţă de presă-maraton, care a durat peste două ore şi în care a vorbit faţă în faţă cu zeci de jurnalişti din întreaga lume. La finalul conferinţei, preşedintele a mărturisit că ultima întrebare care i-a fost pusă a fost şi cea mai grea, scrie News.ro.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski, cu lacrimi în ochi în fața jurnaliștilor. Care a fost cea mai dificilă zi a războiului pentru președintele Ucrainei

Ultima întrebare din conferinţă a fost una de natură personală, despre modul în care el şi familia sa fac faţă realităţii războiului. Preşedintele Zelenski a mărturisit că a fost „cea mai grea” dintre zecile de întrebări care i-au fost adresate.

„Îi iubesc, bineînţeles. Îmi iubesc soţia, copiii, ei sunt oamenii cei mai importanţi pentru mine”, a spus Volodimir Zelenski. „Nu îi văd prea des. Pe părinţii mei - nu-i văd deloc”, a spus el. „Dar sunt cu toţii în inima mea”, a adăugat el.

„Principalul lucru este să nu-i dezamăgesc. Principalul lucru este ca ei, copiii mei, să fie mândri de mine. Şi mă bucur că sunt în Ucraina, că studiază în şcoli ucrainene. Este important pentru un preşedinte al unei ţări, fie că este fost sau actual, atunci când eşti un preşedinte de război, este important să-ţi ai copiii aici, pentru că ţara este aici, pentru că băieţii şi fetele mor aici”, a continuat el.

Zelenski a adăugat că este „incredibil de norocos” cu familia şi ţara pe care le are.

Liderul ucrainean are doi copii, fiica sa fiind deja adultă.

El a adăugat că este mândru de soţia sa, care face totul pentru copiii lor şi pentru stat. A glumit spunând că i-ar plăcea să primească şi el atâta atenţie.

Vă reamintim că, în dimineața zilei de 24 februarie 2022, forțele de ocupație rusești au atacat orașele ucrainene. Ucrainenii au lansat atacuri cu rachete în toată țara, iar apoi forțele terestre ale inamicului au trecut la ofensivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult