Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar putea ajunge mercenarii Wagner în UE. Avertismentul lansat de liderul unui stat NATO

După răscoala eșuată din Rusia, mercenarii ruși din Grupul Wagner au fost lăsați de Vladimir Putin să meargă în Belarus, dar unii dintre ei ar putea lua calea Uniunii Europene.

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a afirmat, într-un interviu acordat publicației POLITICO, că, odată cu transferul mercenarilor lui Evgheni Prigojin în Belarus, crește riscul ca ei să se strecoare printre refugiații ilegali care încearcă să intre pe teritoriul UE.

Occidentul trebuie să analizeze toate riscurile care apar cu Evgheni Prigojin și compania sa militară privată Wagner în Belarus și să se pregătească pentru ele, a avertizat Nauseda.

"Într-o zi, acești migranți ilegali ar putea fi luptători Wagner. Suntem noi pregătiți pentru un astfel de tip de provocare? Nu avem dreptul să respingem o astfel de posibilitate", a declarat Nauseda.

„Acest lucru arată că trebuie să fim pregătiți”

Până în prezent, serviciile de informații nu au informații cu privire la faptul că un număr semnificativ de wagnerieni au ajuns în Belarus în afară de Prigojin însuși, dar a cerut să se pregătească pentru acest lucru.

Citește și
vladimir putin Josep Borrell
Șeful diplomaţiei europene avertizează: "Un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare"

"Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Acest lucru arată că trebuie să fim pregătiți, trebuie să înțelegem că migrația ilegală sau migrația instrumentalizată în mâinile tiranilor, precum Aleksandr Lukașenko sau Vladimir Putin, este un alt tip de migrație. Acest lucru necesită decizii care sunt potrivite pentru acest tip de migrație", a adăugat Nauseda, citat de Ukrainska Pravda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult