Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirusul continuă să facă ravagii la nivel global. "Suntem copleşiţi de un tsunami de bolnavi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

În doar 15 zile, Statele Unite au mai adăugat un milion de cazuri COVID-19, ducând totalul la peste 4 milioane de persoane infectate cu coronavirus.

Cedând în fața cifrelor copleșitoare, preşedintele Donald Trump a anulat Convenţia republicană, prevăzută să aibă loc în Florida luna viitoare. Atunci urma să fie desemnat candidat al Partidului Republican, la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

După 128 de zile de spitalizare, un new yorkez de 64 de ani, fost director de şcoală, pe care chiar medicii l-au crezut o cauză pierdută, poate vorbi despre victoria în fata COVID-19. Internat din 17 martie, a stat 51 de zile pe ventilaţie mecanică.

Larry Kelly, supraviețuitor COVID-19: "Ultimul mesaj pe care l-am trimis soţiei mele înainte să fiu conectat la ventilator a fost promisiunea că n-o să mă dau bătut, o să lupt din răsputeri".

La un moment dat, familia a fost chemată să-şi ia adio.

Citește și
medici, coronavirus
O universitate din România a dezvoltat o modalitate modernă de tratament pentru bolnavii de COVID-19

Cum Florida a raportat ieri din nou peste 10 mii de noi îmbolnăviri, preşedintele Trump a făcut un pas înapoi şi a luat decizia care se impunea:

Donald Trump, președintele SUA: "Am cerut echipei mele să anuleze Convenţia din Jacksonville-Florida. Nu e momentul potrivit să ţinem o mare Convenţie republicană în Florida, unde e focar major. Eu am datoria să protejez poporul american şi asta am făcut şi voi face mereu".

Acuzat că a minimizat multă vreme amploarea crizei generate de pandemie, pentru a-şi creşte şansele de a fi reales, abia în această săptămână preşedintele Trump a recunoscut gravitatea situaţiei şi a început să poarte mască, gest pe care l-a calificat drept "patriotic".

În ultimele săptămâni, s-au acumulat 12 focare majore în Statele Unite: Miami, New Orleans, Las Vegas, San Jose, St. Louis, Indianapolis, Minneapolis, Cleveland, Nashville, Pittsburgh, Columbus şi Baltimore.

În Georgia, numărul cazurilor zilnice s-a dublat în ultima lună. Autorităţile locale au explicaţii divergenţe.

În aprilie, când numărul de îmbolnăviri se stabilizase, Georgia a fost unul dintre primele state care s-au redeschis. Însă, reuşita iniţială a fost irosită rapid.

În Texas, deja de multe săptămâni, numărul cazurilor noi nu scade sub zece mii zilnic.

Federico Vallejo, medic pneumolog: "Suntem copleşiţi de un tsunami de bolnavi".

În fiecare zi, Federico se ocupa de 70 de pacienţi, de 5 ori mai mult decât în mod normal.

California a fost primul stat american care a instituit carantina. Dacă în iunie avea o medie de 2.600 de cazuri noi, acum a ajuns la 13 mii. Printre cei îngrijiţi într-un spital din California s-a numărat şi actorul australian Mel Gibson, care a fost tratat cu Remdesivir.

Specialiștii spun că tinerii sunt de vină pentru creșterea rapidă a numărului de cazuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult