Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Conflict diplomatic între Suedia și Rusia, din cauza avion rus de luptă

Autoritățile suedeze îl vor convoca, luni, pe ambasadorul Rusiei, pentru a oferi explicații cu privire la un avion de luptă rus care s-a apropiat la aproximativ 20 de metri de un avion de recunoaștere aparținând Suediei, în spațiul aerian internațional.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului suedez de Externe, Diana Qudhaib a declarat duminică, la postul naţional SVT, că Stockholmul consideră grav incidentul care a avut loc marţi, informează AP, citat de News.ro.

Un avion rus de tip Suhoi-27 (Su-27) a acţionat „nepotrivit şi neprofesionist, punând în pericol securitatea zborului” suedez, a denunţat ea.

Un avion suedez de tip Gulfstream efectua o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el.

Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului.

Citește și
accident aviatic
Cine este victima accidentului aviatic din Tuzla. Primele date ale anchetei

Un avion rus de recunoaştere, escortat de două avioane de tip Su-27, au încălcat, în ianuarie, o scurtă perioadă de timp, spaţiul aerian suedez.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult