Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Condiția impusă de Ucraina pentru a accepta discuțiile cu Rusia. „Totul depinde de Moscova”

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a declarat că țara sa este pregătită pentru negocieri constructive cu Rusia, cu condiția ca Moscova să facă primul pas, informează TASS.

"Ucraina este pregătită pentru negocieri constructive, dar nimeni nu va exercita presiuni asupra noastră, nimeni nu ne va forța să facem ceva, pentru că Ucraina a făcut deja destule pentru pace. Depinde de Rusia să facă un pas acum", a declarat Dmitro Kuleba.

Înaltul diplomat ucrainean a adăugat că Rusia este cea care "trebuie să facă concesii" acum, fără a detalia măsurile pe care Kievul le aștepta din partea Moscovei.

"Scopul nostru - și o spunem sincer partenerilor noștri - este să obligăm Rusia să facă concesii, a venit momentul să facă concesii și să demonstreze că este cu adevărat interesată să obțină pacea", a spus ministrul ucrainean de Externe.

Ucraina și Occidentul continuă să acuze Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin a mai spus în numeroase ocazii că Rusia nu este parte la conflictul din estul Ucrainei.

Citește și
ucraina rusia
Criza din Ucraina. SUA acuză Rusia că vrea să desfășoare 30.000 de soldați în Belarus

Occidentul și Kievul au reluat recent acuzațiile privind o potențială invazie a Rusiei în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat aceste afirmații ca fiind "goale și nefondate", servind drept o stratagemă pentru escaladarea tensiunilor, subliniind că Rusia nu reprezintă niciun fel de amenințare pentru nimeni.

Cu toate acestea, Peskov nu a exclus posibilitatea unor provocări menite să justifice astfel de afirmații și a avertizat că încercările de a folosi forța militară pentru a rezolva criza din sud-estul Ucrainei vor avea consecințe grave.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult