Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci turiști au murit în Florida după ce s-au infectat pe plajă cu bacteria ”mâncătoare de carne”

O vacanță de vis s-a transformat într-un coșmar pentru cinci persoane, care au murit după ce s-au infectat pe plajele din Florida cu bacteria ”mâncătoare de carne”.  

Oficialii americani din domeniul sănătății au confirmat că bacteria Vibrio vulnificus, supranumită ”mâncătoare de carne” din cauza felului în care necrozează țesuturile umane, a fost detectată pe plajele din zona Tampa Bay, din Florida, scrie Daily Star.

Cinci persoane au fost confirmate ca decese cauzate de infectarea cu această bacterie, în timp ce alte 26 de persoane au fost, în cele din urmă, salvate.  

Experții au explicat că bacteria are nevoie de sare pentru a supraviețui, așa că poate fi găsită în apa de mare caldă și sărată și se dezvoltă mai repede în lunile de vară.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, infecțiile sunt rare, dar cei cu răni deschise, tăieturi sau zgârieturi vor fi mai susceptibili de a se îmbolnăvi și ar trebui să evite apa mării.

Citește și
holera in Wuhan, China
Bacteria care cauzează holera, descoperită la un student și la țestoase vândute în piețele din Wuhan, China

Anul trecut, zona Florida a înregistrat 74 de cazuri și 17 decese – cifre pe care experții le-au descris drept „anormal de ridicate”.

Numărul foarte ridicat de infectări a fost legat de o scurgere de ape uzate în ocean, în timpul uraganului Ian.

Ce simptome are bacteria ”mâncătoare de carne”

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), unele infecții cu Vibrio vulnificus duc la fasciită necrozantă, o infecție severă în care carnea din jurul unei răni deschise moare. Fasciita necrozantă poate fi cauzată de mai multe tipuri de bacterii.

Vibrio vulnificus poate provoca o infecție a pielii care poate duce la deteriorarea pielii și ulcere.

Bacteria poate invada fluxul sanguin, provocând o boală gravă care pune viața în pericol, cu simptome care includ febră, frisoane, scăderea tensiunii arteriale și leziuni cutanate formate de vezicule.

În timp ce oricine poate fi susceptibil la infecție, cei cu un sistem imunitar slăbit pot dezvolta afecțiuni mai severe.

Infecția poate provoca boli severe sau deces în unele cazuri, oficialii din domeniul sănătății susținând că una din cinci persoane mor în câteva zile de la infectare.

Guvernator: Bacteria ”mâncătoare de carne” este ”extraordinar de periculoasă”

Persoanele care se confruntă cu simptome ar trebui să solicite asistență medicală urgentă - dar infecția nu poate fi transmisă de la o persoană la alta.

Guvernatorul Kathy Hochul a descris bacteriile ”mâncătoare de carne” drept „extraordinar de periculoase” și le-a cerut oamenilor să ia măsuri de precauție împotriva bacteriilor.

„Deși rară, bacteria Vibrio a ajuns, din păcate, în această regiune și poate fi extraordinar de periculoasă”, a spus Hochul.

„Pe măsură ce investigăm în continuare, este esențial ca toți locuitorii să rămână vigilenți și să ia măsuri de precauție responsabile pentru a se menține în siguranță pe ei înșiși și pe cei dragi, inclusiv protejarea rănilor deschise de apa de mare și pentru cei cu sistemul imunitar compromis, evitând crustaceele crude sau insuficient gătite care pot transporta bacteriile”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult