Ce va mânca Regele Charles la banchetul din Franța. A interzis un preparat, dar a cerut un fel care îi amintește de mama sa
Trei dintre cei mai buni bucătari din Franța se ocupă de prepararea meniului pentru fastuosul banchet organizat miercuri seara la Palatul Versailles în onoarea Regelui Charles și a Reginei Camilla, dar le-a fost interzis în mod expres de către suveranul britanic să folosească mâncarea la care aceștia excelează, respectiv foie gras-ul, scrie Daily Mail.
Regele Charles a oferit gazdelor sale o listă strictă de cerințe culinare pentru masa de la Versailles. Sparanghelul – care era în meniu în martie, înainte ca vizita regală să fie amânată din cauza revoltelor larg răspândite în Franța – a fost de asemenea exclus, deoarece nu mai este de sezon.
Dar vor exista în schimb o mulțime de ciuperci, care sunt preferatele atât ale lui Charles, cât și ale soției sale Camille, deoarece „le amintesc de regretata Regina Elisabeta a II-a”, potrivit unei surse guvernamentale franceze.
Chefii cu stele Michelin, Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic și Pierre Hermé, au finalizat un meniu care a fost trimis la Londra pentru aprobare.
Toți sunt bine cunoscuți pentru că folosesc foie gras în mâncarea lor. Dar sursa citată a spus: „Regele a interzis foie gras în reședințele sale din Marea Britanie, așa că nu a existat posibilitatea ca el să-l mănânce în Franța”.
„Nu vrea nici sparanghel, care este în afara sezonului, pentru că transportul este dăunător pentru mediu, dar va fi un fel gratinat de ciuperci, care a fost preferatul Reginei Elisabeta. Înțelegem că Charles se afla la cules de ciuperci chiar înainte de moartea mamei sale în Scoția”, a mai declarat oficialul francez.
Foie gras este considerat ca fiind deosebit de crud, deoarece este făcut prin hrănirea forțată a rațelor sau gâștelor până când li se umflă ficatul.
Cum arată meniul servit Regelui Charles la Palatul VersaillesÎn schimb, meniul de la Palatul Versailles va arăta astfel:
Aperitiv: homar albastru și crab la oală, cu un văl de migdale proaspete și mentă (creat de Anne-Sophie Pic, singurul bucătar francez cu trei stele Michelin)
Fel principal: Pui Bresse cu porumb și gratinat cu ciuperci porcini (Gătit de Yannick Alléno)
Brânzeturi: Comté veche de 30 de luni, brânză albastră englezească Stilchelton
Desert: Macaron persan Isfahan (budincă purtând semnătura lui Pierre Hermé, inspirată din orașul antic din Iran și care conține apă de trandafiri, zmeură și litchi)
Vinurile care costă mai mult de 460 de euro o sticlă vor fi, de asemenea, în meniul de la Versailles.
Șampania Pol Roger cuvée Winston Churchill 2013 este listată la 580 de euro, Bâtard Montrachet grand cru 2018 costă peste 500 de euro, iar Château Mouton Rothschild 2004 are un preț de 460 de euro.
Toată mâncarea va fi servită în legendara Sala Oglinzilor din Versailles, unde regretata Regina Elisabeta a II-a a fost primită în timpul primei vizite de stat în Franța, în 1957.
Aproximativ 150 de invitați au fost invitați de această dată, printre care vedetele Charlotte Rampling, Kristin Scott Thomas și Catherine Deneuve.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: interzis , ciuperci , meniu , foie gras , Palatul Versailles , Regele Charles al III-lea al Marii Britanii
Dată publicare: 20-09-2023 11:18