Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce scrie presa internațională despre demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier

Principalele agenții de presă internaționale scriu că Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier, după rezultatele dezamăgitoare de la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„După un rezultat mediocru la alegerile legislative, premierul român demisionează”, titrează Le Monde. „În urma alegerilor legislative în care formația sa politică a înregistrat rezultate dezamăgitoare și după o întâlnire cu șeful statului, Klaus Iohannis, premierul român Ludovic Orban și-a anunțat demisia la televizor”, mai scrie publicația franceză.

„Prim-ministrul centrist al României Ludovic Orban și-a dat demisia luni, semnalând că a renunțat la ideea de a deveni următorul premier, după alegerile de duminică”, scrie Reuters, care a făcut și o gafă. Articolul a fost ilustrat cu o fotografie în care apare premierul ungar Viktor Orban.

"România: Premierul îşi anunţă demisia după un eşec electoral", titrează Agenţia France-Presse.

„Premierul român în exercițiu, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia astăzi, în urma eșecului Partidului Liberal (PNL) la alegerile legislative de ieri”, scrie și agenția italiană ANSA. PNL a obținut 25% din voturi, față de scorul de 29% realizat de Partidul Social Democrat. Cu toate acestea, centrul-dreapta are cele mai mari șanse de a forma un guvern, mai scrie agenția de presă.

Citește și
Marcel Ciolacu
Ciolacu: „Demisia lui Orban, un gest iresponsabil. PSD îl propune pe Alexandru Rafila premier”

„Șeful Guvernului României și-a anunțat demisia”, scriu și jurnaliștii nemți de la ZDF, care amintesc că PNL s-a clasat pe locul al doilea la alegerile parlamentare, după PSD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult