Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a observat un polonez în momentul în care au căzut cele două rachete în Przewodów. „Mai întâi una, apoi alta”

Două rachete au căzut marți, în jurul orei locale 15, într-o localitate poloneză aflată la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

Imaginile de la fața locului arată un crater uriaș în mijlocul unei ferme, o remorcă distrusă și un tractor. Două persoane și-au pierdut viața în explozie.

Vezi aici cele mai noi informații despre rachetele căzute în Polonia

 

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Przewodów a povestit în presa poloneză că stătea pe balcon când a auzit o explozie puternică, iar după câteva momente a observat nori de fum.

„M-am ghemuit din instinct și, la scurt timp, am fugit cu toții din bloc”, a declarat el.

Dawid, soția sa Anna și trei copii mici locuiesc în Przewodów într-un imobil cu două etaje.

„Este la aproximativ 300 de metri de locul exploziei. Eram pe balcon, nu am văzut-o zburând, dar am auzit explozia: mai întâi una, apoi alta. Era încă lumină, după ora trei”, a povestit bărbatul.

La început a crezut că sunetul provine de la instalațiile de uscare a cerealelor, aflate în apropiere. „Dar imediat după aceea mi-am dat seama că sunt bombe”, recunoaște el.

Prima dată s-a gândit la siguranța copiilor său - cel mic are doar două luni și jumătate, cei doi mai mari au 2 și 6 ani.

„Majoritatea rezidenților au fost evacuați”, a mai spus Dawid.

„Când soția mea s-a întors de la cumpărături, am decis să plecăm și noi. Am luat cele mai necesare lucruri și am urcat în mașină. Polițistul ne-a întrebat unde mergem, dar când a văzut copiii, ne-a lăsat să trecem. Acum suntem în Mołdiatycze (un oraș de lângă Hrubieszów, la aproximativ 55 de kilometri de Przewodów - n.red.)”, a mai spurs el.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult