Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de eficient este vaccinul anti-COVID produs de Pfizer împotriva noilor tulpini ale virusului

Vaccinul Pfizer-BioNTech îşi păstrează cea mai mare parte a eficienţei împotriva principalelor mutaţii ale variantelor britanică şi sud-africană ale noului coronavirus, anunţă joi cele două societăţi într-un comunicat.

Vaccinul Pfizer-BioNTech precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului, potrivit News.ro

Teste in vitro ”nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă variantelor emergente”, anunţă cele două companii.

Vedeți aici care sunt cele mai frecvente simptome ale noilor tulpini de coronavirus.

Îngrijorările aduse de noile tulpini

 

Citește și
Dan Cosmin Opruţa
Primarul unei localități din Alba a murit de Covid-19. Bărbatul avea 38 de ani

Mutația descoperită în decembrie 2020 în Marea Britanie, denumită generic tulpina britanică, este mult mai contagioasă și poate avea o mortalitate cu 30% mai mare decât varianta obișnuită a virusului.

Ulterior, au mai fost descoperite două mutații ale virusului, în Africa de Sud și Brazilia, dar aceste variante nu sunt la fel de agresive precum cea britanică.

Una dintre mutațiile descoperite la tulpina britanică permit virusului să ofere rezultate fals-negative la unele teste rapide de depistare a Covid-19, ceea ce îl face mai greu de depistat și contribuie astfel la o rată mai mare de transmitere, arată o cercetare a Universității din Suceava, care a anunțat luni al patrulea caz de infectare cu această variantă a virusului în țara noastră.

România utilizează în campania națională vaccinurile produse de Pfizer și de Moderna.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult