Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baschetbalista americană Brittney Griner, transferată într-o închisoare pentru femei de pe timpul Gulagului

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost mutată într-o închisoare pentru femei din estul îndepărtat al Rusiei.

Brittney Griner a ajuns într-o colonie penală din regiunea Mordovia, Rusia, a informat Reuters, citat de Insider. Baschetbalista WNBA a fost condamnată la 9 ani de închisoare, în luna august, pentru trafic de droguri, dar condamnarea ei este considerată nedreaptă de către SUA.

Potrivit unei surse locale, baschetbalista a fost mutată în colonia penală pentru femei IK-2 din Yavas, un oraș mic la aproximativ 300 de mile sud-est de Moscova. Informația a apărut după două săptămâni de tăcere din partea autorităților ruse cu privire la situația cetățeanului american, arată sursa citată.

Transferul în colonia penală pentru femei ar fi avut loc pe 4 noiembrie, la doar o zi după ce s-a întâlnit cu reprezentanți ai SUA.

„Nu avem nicio informație despre locația ei actuală exactă, sau despre destinația ei finală. În conformitate cu procedura standard legală rusă, avocații, precum și Ambasada SUA, ar trebui anunțați la sosirea ei la destinație. Notificarea se face prin poștă și, în mod normal, durează până la două săptămâni să ajungă la destinație”, au declarat avocații ei pentru Insider.

Citește și
vladimir putin
Putin, unde vei fugi? Care sunt opțiunile lui Vladimir Putin în cazul în care va fi nevoit să fugă din Rusia
Apropiații se tem pentru sănătatea ei fizică și psihică

Închisorile rusești sunt cunoscute pentru condițiile mizere de detenție, astfel că avocații baschetbalistei au depus o nouă contestație față de condamnarea inițială, în încercarea de evita ca baschetbalista să ajungă într-o închisoare din timpul Gulagului, arată sursa citată. Agentul ei și-a manifestat îngrijorarea cu privire la sănătatea ei fizică și psihică.

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost arestată în februarie, când vameșii unui aeroport din Moscova au găsit flacoane cu ulei de hașiș în bagajele ei. Șase luni mai târziu, ea a fost condamnată pentru contrabandă de droguri cu intenție criminală, în ciuda cererilor ei de clemență și a insistenței că nu a știut de comiterea unei infracțiuni. SUA o consideră închisă pe nedrept, și a făcut numeroase apeluri pentru punerea ei în libertate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult