Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autorităţile din Florida vor ancheta presupusa tentativă de asasinare a lui Trump în paralel cu FBI

Autorităţile din Florida urmează să lanseze propria anchetă penală cu privire la o presupusă tentativă de asasinare a lui Donald Trump - în paralel cu investigaţii federale -, anunţă guvernatorul statului, Ron DeSantis, relatează AFP.

Alesul republican a anunţat că procurori locali vor să compileze un dosar în vederea celei mai dure acuzaţii posibile, eventual o inculpare cu privire la o tentativă de omor, care poate fi pedepsită cu închisoare pe viaţă, a lui Ryan Wesley Routh, arestat după fapte duminică.

Ryan Wesley Routh, un american în vârstă de 58 de ani, este suspectat de faptul că a pândit, înarmat cu puşcă de asalt, în boscheţi de la marginea unui teren de golf pe care se afla Donald Trump, cu intenţia de a-l ucide prin împuşcare.

Însă acesta a fost inculpat deocamdată doar cu privire la deţinere ilegală de de armă de foc.

”Este cu adevărat în interesul nostru ca acest suspect să dea socoteală”, a declarat marţi Ron DeSantis, care a candidat din mai 2023 şi până în ianuarie 2024 la învestitura în alegerile primare republicane, împotriva lui Donald Trump.

Citește și
asasinat trump
O mare întrebare a rămas fără răspuns după noua tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Un conservator, el a reintrat la loc în rând şi îl susţine pe miliardar.

”Nu este nici în interesul statului nostru şi nici în cel al naţiunii noastre ca aceste investigaţii să fie efectuate de către agenţii federale implicate în urmăriri împotriva lui Donald Trump”, a subliniat el, referindu-se la urmăriri judicare ale procurorului special Jack Smith.

Nu este un lucru rar ca autorităţile unui stat să desfăşoare investigaţii în paralel cu poliţia federală (FBI) cu privire la aceleaşi fapte, ”catalogul” urmăririlor posibile fiind uneori distrinct în cele două proceduri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult