Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atentatul de la Istanbul a fost comis de o femeie. Bilanțul a ajuns la șase morţi şi 81 de răniţi

Atentatul terorist cu bombă comis duminică după-amiază pe artera comercială Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul a fost executat de o femeie, a declarat la o conferinţă de presă vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay.

„Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie”, a spus vicepreşedintele turc la o conferinţă de presă, fără a preciza dacă este vorba despre o femeie kamikaze, el menţionând doar că aceasta a detonat bomba, relatează agenţiile AFP şi EFE, scrie Agerpres.

Site-ul takvim.com a publicat o poză cu presupusa atacatoare.

„Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă”, a mai spus Oktay, după ce bilanţul comunicat anterior de preşedintele Recep Tayyip Erdogan era de şase morţi şi 53 de răniţi.

Atacul a avut loc la ora locală 16:20 pe artera comercială Istiklal, situată aproape de Piaţa Taksim. Această arteră este la orice oră în timpul zilei foarte frecventată, inclusiv de turişti străini.

Citește și
explozie Turcia
Momentul în care are loc explozia din centrul Istanbulului, soldată cu 6 morți și 81 de răniți | VIDEO

Televiziunile turce au transmis iniţial imagini de la locul atacului, între timp autoritatea audiovizuală turcă interzicând ''temporar'' difuzarea acestora.

Artera Itstiklal a mai fost afectată de explozii, în campania de atentate din 2015-2016 care a vizat mai multe oraşe ale Turciei. Revendicate o parte din ele de gruparea jihadistă Statul Islamic, acele atacuri s-au soldat cu aproape 500 de morţi şi circa 2.000 de răniţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult