Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO șocant. Atac fără milă al Rusiei în Ucraina. Rachetele au lovit un spital pentru copii. Cel puțin 20 de morți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rusia a atacat cu rachete, luni, mai multe ținte din orașe din Ucraina, inclusiv un spital de copii din Kiev, omorând cel puțin 20 de persoane și rănind alte 50, a anunțat Ministerul de Interne. 

UPDATE 16:24 Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au afirmat că spitalul de copii Ohmatdet de la Kiev a fost lovit luni de o rachetă de croazieră rusă, care a ucis, potrivit acestei surse, cel puţin doi îngrijitori medicali şi a rănit şapte persoane, printre care doi copii, informează AFP.

„Dovezi pertinente au fost deja găsite la locul tragediei, în special fragmente din partea din spate a unei rachete X-101 cu un număr de serie şi o parte din cârma aceleiaşi rachete", a afirmat SBU într-un comunicat.

Potrivit CNN, oficialii ucraineni au declarat că atacul aerian din timpul zilei a lovit orașe ucrainene în timpul orelor de vârf, inclusiv Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Slovyansk și Kramatorsk.

Printre clădirile lovite se află și spitalul Okhmatdyt din Kiev, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina, care a jucat un rol crucial în sprijinirea unora dintre cei mai bolnavi copii din întreaga țară.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski anunţă o nouă strategie în războiul cu Rusia. Ce vrea să facă Ucraina

Filmările de la fața locului au surprins voluntari care lucrau cu poliția și serviciile de securitate să găsească supraviețuitori printre dărâmături, în timp ce fumul ieșea din spital.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenksi a declarat într-o postare pe X că nu se cunoaște încă numărul exact al victimelor de la spital și că "există oameni sub dărâmături", dar că toată lumea, de la medici la localnici, ajută la îndepărtarea resturilor în urma loviturii.

"Clădirile de apartamente, infrastructura și un spital pentru copii au fost avariate. Toate serviciile sunt angajate pentru a salva cât mai mulți oameni posibil", a scris Zelenski într-o postare pe X.

El a mai spus că aproximativ 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate împotriva Ucrainei.

"Întreaga lume trebuie să își folosească toată determinarea pentru a pune în sfârșit capăt loviturilor rusești. Crimele sunt ceea ce aduce Putin. Numai împreună putem aduce pacea și securitatea reale", a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult