Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Armata israeliană s-a retras din spitalul Al-Shifa din Gaza. Ce au lăsat soldații în urma lor

Soldaţii şi tancurile israeliene s-au retras miercuri seara din spitalul Al-Shifa din Gaza şi s-au poziţionat în jurul complexului medical respectiv, relatează un jurnalist colaborator al AFP.

Armata israeliană efectuase de dimineaţă o "operaţiune ţintită" în spital, susţinând că gruparea islamistă palestiniană Hamas îl foloseşte drept centru strategic şi dispune de o infrastructură de tuneluri sub clădiri.

Conform ONU, în spital se află circa 2.300 de oameni - pacienţi, personal medical şi civili palestinieni strămutaţi.

Hamas dezminte orice prezenţă în spital - cel mai mare din Fâşia Gaza - şi acuzaţiile că foloseşte civilii de acolo drept scuturi umane.

AFP a contactat forţele armate israeliene, care nu au comentat imediat.

Citește și
Al-Shifa
Groapă comună în interiorul Spitalului Al-Shifa. 170 de victime au fost îngropate în interiorul unității sanitare
Lupte intense la spitalul Al-Shifa

Militarii interogaseră zeci de civili, dintre care unii au fost dezbrăcaţi, rămânând doar cu lenjeria, dar toţi au fost în cele din urmă eliberaţi, a afirmat jurnalistul citat de AFP, potrivit Agerpres.

Soldaţii care s-au retras au lăsat medicamente, alimente pentru sugari şi sticle de apă, a arătat aceeaşi sursă.

Un înalt responsabil din Ministerul israelian al Apărării afirmase în jurul prânzului că operaţiunea armatei este "precisă şi ţintită", având loc într-o anumită zonă a spitalului.

Situat în vestul oraşului Gaza, nu departe de Marea Mediterană, spitalul Al-Shifa a fost în ultimele zile unul din obiectivele luptelor între armata israeliană şi forţele palestiniene, fiind deosebit de important pentru Israel, care a promis că va "nimici" gruparea Hamas aflată la putere în Fâşia Gaza.

Luptătorii Hamas au atacat în 7 octombrie pe teritoriul israelian, unde au ucis circa 1200 de oameni şi au luat peste 200 de ostatici. Israelul a reacţionat prin bombardamente asupra Fâşiei Gaza, iar ulterior şi printr-o ofensivă terestră. Mai mult de jumătate din cei 2,4 de locuitori din Fâşia Gaza sunt în prezent strămutaţi, iar autorităţile conduse de Hamas afirmă că şi-au pierdut viaţa peste 11.300 de civili.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult