Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă cu bombă la Capitoliul SUA, lângă Biblioteca Congresului din Washington D.C.. Un bărbat este în custodia poliției

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliția Capitolului Statelor Unite a intrat în alertă, joi, din cauza unui „vehicul suspect” situat în afara Bibliotecii Congresului, și a cerut populației să evite zona.

Potrivit New York Times, în alertele care au fost transmise către membrii personalului Capitol Hill, poliția a îndemnat oamenii să se deplaseze în interiorul birourilor, să încuie ușile și să stea departe de ferestre.

Un bărbat aflat într-un vehicul a afirmat că are o bombă. Acesta se află acum în custodia poliţiei, a declarat o sursă din poliţie citată de Reuters.

"A ieşit afară din maşină şi l-au prins. Îl avem în custodie", a declarat un poliţist citat de Reuters. Situaţia de criză din apropierea Capitoliului a durat nu mai puţin de cinci ore.

Când poliția a ajuns acolo, bărbatul a spus că are o bombă, iar unul dintre ofițeri a observat ceea ce părea a fi un detonator în mână, a spus un reprezentant al poliției.

Citește și
Alertă de posibil atac la Capitoliul SUA al unei grupări de extremă dreapta
Alertă la Capitoliul SUA: posibil atac al unei grupări de extremă dreapta

Departamentul de Poliție Metropolitană ”asistă la raportarea unei amenințări active cu bombă, care implică un vehicul suspect” și „în prezent evacuează zona”, potrivit unei purtătoare de cuvânt, Alaina Gertz.

Poliția Capitolului a refuzat să ofere detalii și făcând trimitere la contul de Twitter al agenției, care a îndemnat oamenii să stea departe de zonă.

Cu parlamentarii împrăștiați în toată țara, majoritatea personalului congresului nu se afla în Capitoliu când o mare parte din complex a fost închisă. Mulți dintre angajații evacuați lucrează pentru personalul Arhitectului Capitolului, sunt angajați în construcții și muncitori care ajută la construcții.

Poliția a închis mai multe străzi din apropiere, iar la fața locului au ajuns tehnicieni de la FBI și de la Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc și explozibili.

„Toată lumea se îndreaptă spre sud, acum”, a spus un ofițer de poliție din Capitol, în timp ce alți ofițeri îi conduceau pe muncitori mai departe și cereau clienților aflați la mesele din fața unei cafenele să-și părăsească locurile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult