Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A supraviețuit cinci zile în sălbăticie mâncând gândaci. Detaliul care i-a salvat viața

Kaden Laga, un tânăr de 25 de ani care s-a rătăcit în sălbăticie când se afla cu familia în vacanță, a fost găsit în viață după cinci zile. El susține că a supraviețuit mâncând gândaci și fructe de pădure.

 

Acesta se afla în vacanță cu familia într-o regiune muntoasă situată la granița dintre Montana și Idaho, când calul fratelui său a dat semne de epuizare. De aceea, Laga a decis să facă schimb cu fratele lui și el să meargă pe jos. Mai mult, s-a oferit să conducă grupul, dar la un moment dar s-a rătăcit și nu și-a mai găsit calea înapoi, scrie CNN.

Astfel, ca să supraviețuiască, a băut apă din râu și a mâncat fructe de pădure și greieri. Într-una din cele cinci nopți a fost atât de frig încât a crezut că nu va supraviețui. Acest gând l-a făcut să creadă că nu își va mai revedea familia, ceea ce l-a determinat să le scrie un mesaj pe care l-a salvat într-o notiță pe telefon.

„În caz că nu supraviețuiesc, te iubesc. Am iubit viața noastră împreună și îmi pare rău că ai să crești singură copilul”, a scris el.

Citește și
A supraviețuit 6 zile în mașina cu care căzuse în prăpastie. ”A putut să bea apă de ploaie”
A supraviețuit 6 zile în mașina cu care căzuse în prăpastie. ”A putut să bea apă de ploaie”

În tot acest timp, familia acestuia a mobilizat un număr mare de persoane care să îl caute. Echipele l-au căutat cu elicoptere, dar și cu câini special antrenați. Într-o zi, Laga a văzut un elicopter zburând deasupra zonei în care se afla, ceea ce l-a făcut să spere că va fi salvat, însă echipajul nu îl observase, așa că s-a îndepărtat.

Ceea ce i-a salvat viața a fost, însă, o lanternă lăsată aprinsă de unul dintre membrii echipei de căutare, în timp ce aceștia dormeau. Tânărul a văzut lumina, care l-a ajutat să găsească locul în care savatorii își ridicaseră tabăra.

„Mă simt binecuvântat și protejat. Deși au mers multe lucruri rău, au fost momente care s-au dovedit a fi de bun augur”, a spus bărbatul.

Într-un comunicat postat pe Facebook, familia lui Kaden Laga le-a mulțumit tuturor care i-au susținut în perioada în care tânărul a fost de negăsit.

„Ne așteptăm ca în următoarele zile să apară câteva dificultăți fizice și emoționale. Am planificat o vacanță în Hawaii, în urmă cu câteva luni, și plănuim să mergem să ne odihnim. A fost incredibil să văd persoane, familii și comunitatea unite de această experiență”, au transmis reprezentanții familiei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult