Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Miguel Etchecolatz, unul dintre cei mai emblematici torţionari ai dictaturii din Argentina

A murit Miguel Etchecolatz, unul dintre cei mai emblematici torţionari ai dictaturii argentiniene (1976-1983).  

Miguel Etchecolatz a fost condamnat de nouă ori la închisoare pe viaţă, relatează AFP și Agerpres. Fostul torționar s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani într-o clinică unde fusese internat acum câteva zile. Acesta suferea de insuficienţă cardiacă.

Fost şef adjunct al poliţiei din provincia Buenos Aires, Miguel Etchecolatz a condus aproximativ 20 de lagăre de tortură.

„Din cauza postului pe care îl ocupam, am fost nevoit să ucid, iar dacă ar fi să o fac din nou, aş face-o”, a spus el în timpul unuia dintre numeroasele sale procese.

În luna mai, Miguel Etchecolatz a fost condamnat pentru sechestrarea şi torturarea a şapte persoane şi pentru asasinarea a patru dintre ele, fapte care au avut loc în 1976 la centrul de detenţie clandestin din La Plata. Aceasta a fost a noua pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pronunţată împotriva lui Etchecolatz.

Citește și
Carne
Vita românească rivalizează cu celebrul antricot din Argentina sau Scoția. „Românul avea percepția că este o carne tare”

De asemenea, la sfârşitul lui 2020, fostul torţionar a fost condamnat la închisoare pe viaţă. În acel proces, torționarul era acuzat de 84 de cazuri de răpiri, acte de tortură şi crime.

Conform organismelor de apărare a drepturilor omului, circa 30.000 de persoane au dispărut sub dictatură.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult