Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Supercomputerul care a furnizat primele răspunsuri în lupta medicilor cu coronavirusul. Cum se poate reduce rata deceselor

Coronavirusul e în continuă expansiune în lume, iar oamenii de știință nu au înțeles încă cum afectează organismul fiecărui pacient, uneori complet diferit. Un supercomputer pare să fi găsit răspunsul.

Numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 26 de milioane de persoane și avansează, iar varietatea de simptome cu care se confruntă populația infectată se modifică de la o zi la alta. Sunt to mai multe date de analizat de oamenii de știință, astfel că inteligența artificială le-a oferit un ajutor viabil pentru a le interpreta, relatează publicația esquireme.com.

La începutul acestui an, supercomputerul Summit de la Oak Ridge National Laboratory a analizat peste 40.000 de gene individuale pentru a înțelege modificările din organism când o persoană este expusă virusului.

După analiza datelor, supercomputerul a furnizat și primele concluzii. Astfel, virusul crește nivelul tensiunii arteriale, care poate provoca inundarea plămânilor cu sânge, prin spargerea vaselor vaselor de sânge în plămâni, și mai departe atacuri cerebrale, accident vascular cerebral, tuse, amețeli și alte probleme grave de sănătate.

Mai este necesară doar confirmarea acestor concluzii furnizate de AI, prin studii de specialitate, astfel că medicii ar avea un succes mai mare în tratarea cazurilor grave de infectare cu coronavirus, cu o rată mai mare de supraviețuirii. Studiile clinice deja au început, arată sursa citată.

Citește și
coronavirus
Avertismentul ECDC, despre scurtarea perioadei de izolare. "Virusul nu și-a luat vacanță"

Dacă datele sunt confirmate, ar putea ajuta medicii să trateze cazuri grave de infectare cu virusul COVID-19 și ar duce la o rată de supraviețuire mult mai mare în viitor. În prezent, există studii clinice pentru validarea cercetării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult