Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Sindromul urâțeniei” sau capcana bolnavă în care ne atrag filtrele de frumusețe de pe TikTok. ”Ne păcălesc, ăsta e adevărul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tulburarea corporală dismorfică sau ”sindromul urâțeniei” afectează tot mai mulți adolescenți. O spun specialiștii. Mulți dintre tineri sunt influențați de ceea ce văd pe rețelele sociale.  

Este vorba în special de filtrele care ne fac să părem mai frumoși. Le găsim pe Facebook, Instagram și TikTok. Detalii despre efecte și soluții aflăm de la Iulia Ionescu, la iLikeiT.

”Ne păcălesc, ăsta este adevărul. Am aplicat un filtru, este cel mai popular filtru în momentul de față pe TikTok, l-au folosit până acum mai bine de 20 de milioane de oameni din întreaga lume. Este un filtru foarte realist, spun ei, în sensul în care este făcut foarte bine”, explică Iulia Ionescu.

”Așa ajungem la ceea ce ați spus și voi mai devreme- foarte mulți tineri ajung să aibă acest diagnostic, pentru că sunt obișnuiți să folosească aceste filtre, iar apoi când se văd în oglindă așa cum sunt, nu le mai place ce văd și sunt foarte dezamăgiți de imaginea lor.

Practic, aceste filtre deformează imaginea pe care o avem asupra noastră și nu este indicat să abuzăm de ele. Adică ne putem juca, este distractiv, dar trebui să fim foarte conștienți că realitatea este alta și este întotdeauna mai bună. Important este să fim sănătoși, să ne bucurăm de ceea ce avem și să nu credem tot ceea ce vedem pe Instagram”, a mai spus Iulia.

Citește și
bebbo, aplicatie, unicef
Bebbo, aplicația gratuită lansată de UNICEF, prin care părinţii pot accesa informaţii importante pentru dezvoltarea copiilor

”Important este să nu le luați în serios, să nu vă schimbați impresia despre voi, să nu credeți că imaginea voastră este mai puțin perfectă, din contră”, declară Iulia Ionescu.

Toate informațiile pot fi obținute din video-ul atașat. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult