Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Român premiat de MIT pentru ”masca socială”. Cum funcționează

O mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din împrejurimi, proiectată de un inginer român, a obținut premiul cel mare la un concurs organizat de MIT Media Lab.

 

Designul premiat al românului Ciprian Burzo, „masca socială”, este o mască minimalistă, transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un smartphone, scrie Calvert Journal.

Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii pot urmări numărul de agenți patogeni din aer, colectând date care vizează și alți utilizatori din jur și calculează riscul de infectare cu Covid-19.

Designul, care este încă un prototip în curs de dezvoltare, a câștigat un concurs organizat de către laboratorul de răspuns la pandemie al MIT, care a cerut inginerilor și proiectanților să vină cu răspunsuri creative care să reimagineze învelișurile feței și echipamentele individuale de protecție.

„Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian.

Citește și
Masa de Craciun
Recomandările OMS pentru sărbătorile de Crăciun. Ce trebuie să facă cei care merg la prieteni și rude

„Ar trebui să știm cine este infectat în preajma noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului”, mai spune inventatorul român.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult