Hollywood are un nou rival. Cât de bune sunt filmele reinterpretate de inteligența artificială. VIDEO
Inteligența artificială a reinterpretat câteva filme, iar rezultatele sunt surprinzătoare. Unul dintre acestea este ”Atomsville - the town of tomorrow”, care prezintă locuințe și instituții moderne și un stil de viață într-un paradis futurist.
Și scurtmetrajul “Thank You For Not Answering” a fost reinterpretat de inteligența artificială. Acesta prezintă o estetică complet nouă și arată că există frumusețe în imperfecțiuni.
Premiera unui alt film reinterpretat de AI, „I'M HERE 17122022 544”, va avea loc pe 13 iulie 2023. Inteligența artificială a reinterpretat și un film care prezintă frumusețile unui oraș din Indonezia, precum și un altul care surprinde natura, folosind textul și vocea unei persoane cu o coloană sonoră generată de AI.
Inteligența artificială este considerată o „tehnologie determinantă a viitorului”. Permite sistemelor tehnice să perceapă mediul în care funcționează, să prelucreze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un anumit obiectiv. Calculatorul primește datele (deja pregătite sau colectate prin intermediul propriilor senzori, cum ar fi o cameră video), le prelucrează și reacționează. Sistemele AI sunt capabile să își adapteze, într-o anumită măsură, comportamentul, analizând efectele acțiunilor anterioare și funcționând autonom.
Inteligența artificială a atras investiții uriașe în ultimele luni și este o piață evaluată acum la 2,2 trilioane de dolari, cu impact în medicină, știință, construcții, dar și entertainment.
„Nașul inteligenței artificiale” a demisionat de la GoogleÎn urmă cu două zile, Geoffrey Hinton, supranumit „nașul inteligenței artificiale”, și-a anunțat demisia din cadrul Google într-o declarație pentru New York Times, susținând că regretă munca depusă. El a spus, pentru BBC, că pericolele reprezentate de chatboții AI sunt „destul de înfricoșătoare”.
Cercetătorul a declarat că chatbotul ar putea depăși în curând nivelul de informații pe care îl deține creierul uman. El crede că schimbarea obiectivelor AI „este doar cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar este un scenariu de coșmar. Vă puteți imagina, de exemplu, că o persoană rău intenționată, cum ar fi președintele rus Vladimir Putin, ar decide să dea boților capacitatea de a-și crea propriile sub-obiective”.