Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicația gratuită NABU, biblioteca de buzunar pentru copii. Ce cărți pot găsit aici părinții și educatorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Accesul la cărți digitale este acum la-ndemână copiilor din toată țara, prin intermediul unei aplicații gratuite de citit. Este o inițiativă globală care se numește NABU și a ajuns și la noi în țară.  

Astăzi putem vorbi părinților și profesorilor despre o aplicație care îi poate ajuta foarte mult. Este vorba despre NABU, iar Raluca Negulescu Balaci de la UiPath Foundation, una dintre organizațiile căreia i se datorează existența acestei aplicații.

”Aplicația de citit NABU este gratuită, disponibilă pe telefonul mobil și pe tabletă; în momentul de față există aproximativ 100 de cărți, în limba română și engleză. Sunt autori români și străini, aplicația, înainte să fie lansată în România, e deja prezentă în Rwanda, Haiti, Kenya și Filipine.

Pentru noi, la UiPath Foundation este foarte important să aducem astfel de resurse complementare la cărțile tradiționale, tocmai pentru că în comunitățile rurale copiii, părinții nu au acces la cărți, iar aceasta este o bibliotecă într-un buzunar”, a explicat Raluca Negulescu Balaci.

NABU va avea 160 de cărți până la sfârșitul anului

Citește și
carte pe plaja
Recomandări de cărți pe care să le luăm în vacanță. Romanele poliţiste şi science-fiction, printre preferatele turiștilor

”Cărțile sunt ilustrate, pot fi citite de părinți, educatori, de învățători copiilor cu vârste între 2 și 10 ani. Cărțile pot fi downloadate și citite offline, în cazul în care nu există internet acasă. Lucrăm cu 16 ilustratori din România, cărțile sunt adaptate în funcție de țară, astfel încât să fie familiare pentru copii.

Temele pe care le abordăm sunt legate de prietenie, colaborare, protecția mediului, încredere în sine. Planul nostru e să avem 160 de cărți până la sfârșitul anului”, a mai spus reprezentanta UiPath Foundation.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult