Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă a poliției, după ce un cont fals de Facebook a anunțat retragerea din funcție a episcopului Oradiei

Episcopia Ortodoxă a Oradiei a depus plângere la Poliţie după ce un cont fals de Facebook anunța retragerea din funcție a episcopului Sofronie Drincec.

 

Episcopia reclamă faptul că acest cont, realizat în numele instituției, îi aduce prejudicii morale, scrie Bihor Online.

O pagină cu numele ”Episcopia Oradiei” a postat pe Facebook un anunț prin care un pretins angajat al instituției informa că PSS Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, se retrage la Mănăstirea Hdoș-Bodrog din județul Arad.

Informaţia a fost infirmată de reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, care a comunicat că nu deţine conturi în reţelele de socializare din mediul on-line.

 

Citește și
credinciosi
Un credincios bolnav de Covid-19, care a mers la biserică, a infectat 91 de oameni
Episcopia Oradiei nu are conturi pe rețelele sociale

 

”În spațiul virtual a apărut, în data de 17 august 2020, un cont în rețeaua de socializare Facebook denumit Episcopia Oradiei, în care o persoană necunoscută, pretinsă a fi angajat al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, a postat știri false cu privire la viața bisericească din Eparhia Oradiei. În acest caz au fost sesizate autoritățile competente în vederea descoperirii persoanei care a creat contul fals de Facebook, spre a fi trasă la răspundere, potrivit legislației în vigoare. Precizăm că Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei nu a avut și nu deține conturi în rețelele de socializare din mediul on-line”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Episcopiei Ortodoxe.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii cibernetice din Bihor vor trebui să descopere acum cine utilizează identitatea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei. Dacă va fi găsit, acesta va fi cercetat pentru fals informatic.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult