Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cei mai cunoscuți producători din industria cărnii a intrat în insolvență. A fost pe mesele tuturor românilor

Angst, unul dintre cei mai cunoscuți producători din industria românească a cărnii, a intrat în insolvență. Compania este deținută de Sorin Minea, președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară- Romalimenta.  

Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, prezent pe piață de 31 de ani și cu peste 170 de angajați, inclusiv în magazinele alimentare proprii, a intrat în insolvență, scrie Profit.

Procedura a fost deschisă la cererea creditorilor Abatorul Periș (una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România) și Primo Mix Food (furnizor de produse alimentare”.

Angst RO SRL, intrată acum în insolvență, este controlată de familia Sorin și Ludmila Minea. Sorin Minea este și președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară - Romalimenta.

Afaceri în scădere, cu pierderi și datorii în screștere

Angst a raportat pentru 2022 afaceri de 60,4 milioane lei (cu 20% sub cifra de afaceri din 2021) și o pierdere de 6,3 milioane lei (în creștere puternică, de la un minus de 980.863 lei în anul precedent).

Citește și
Zeci de tone de carne de pui cu salmonella ajung în România din Polonia. Cum ne ferim de intoxicație
Carne de pui infestată cu Salmonella, vândută românilor. În ce orașe a fost depistată și ce măsuri trebuie luate la preparare

Datoriile totale au depășit 56 milioane lei, însă către ANAF sunt indicate la 31 decembrie 2023 restanțe de numai 511.504 lei.

Sorin Minea mai are acțiuni la fabrica de mâncăruri Angst Bistro și Angst Retail (comerț cu amănuntul). Grupul Angst include, pe lângă facilitatea de producție din Buftea, o fabrică de produse crud-uscate la Sinaia (Salsi).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult