Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi tarife la carburanți, publicate de ministerul Finanțelor. Ar intra în vigoare de la 1 ianuarie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Finanțelor a publicat astăzi noi tarife, care ar urma să între în vigoare de la 1 ianuarie, pentru accizele la benzină și motorină.

Din cauza lor, ieftinirea pe care o așteptăm cu toții nu va mai fi de 16 lei, la un plin de 50 de litri, ci doar de 12 lei.

Important e că va fi o ieftinire a carburanților, iar asta s-ar putea resimți în toată economia, pentru că prețul motorinei, mai ales, influențează toate mărfurile, alimentele, materia prim[ și produsele finite.

Consumul de carburanți este în continuă creștere, iar anul trecut a fost de peste 7 milioane de tone. Benzină reprezintă cam 20% din această cantitate. Restul e motorină.

La 7 milioane de tone, câte 2 lei pe litru cât e acciza, statul încasează 14 miliarde de lei numai din consumul de carburant. Acciza a tot crescut în ultima vreme, după ce în 2017 a avut un nivel minim, iar pentru anul viitor, 2020, cifrele publicate azi de Finanțe arată o creștere cu 8, respectiv 7 bani pe litru.

Citește și
carburanti
Reacția Olguței Vasilescu după eliminarea supraaccizei la carburanți

Dacă facem un calcul pentru un plin de 50 de litri, vedem că dacă președintele va promulga eliminarea supra-accizei, așa cum a anunțat, atunci vom avea o ieftinire cu 12 lei la benzină și 13 la motorină. Dacă nu, de la 1 ianuarie urmează o scumpire cu 4 lei la fiecare plin de autoturism.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult