Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, îngrijorat din cauza scumpirii energiei: ”Sunt necesare măsuri care să protejeze și economia”

Președintele Klaus Iohannis vrea să ceară Uniunii Europene să intervină pentru adoptarea de măsuri care să combată efectele negative ale scumpirii tarifelor din energie.

Aflat într-o vizită la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavodă, șeful statului a decalarat că scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene, cu implicații profunde pentru nivelul de trai.

De asemenea, Iohannis a precizat că, deși în România există câteva măsuri destinate protejării populației - precum Legea consumatorului vulnerabil sau Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici - nu este suficient.

”Sunt însă necesare, în continuare, măsuri eficiente care să protejeze și economia, întreprinderile mici și mijlocii, firmele din industrie și companiile mari, a căror competitivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice” - a declarat șeful statului.

Premierul demis: Prețurile la gaze și electricitate vor fi plafonate  

Prețurile la gaze și electricitate vor fi plafonate - a promis Florin Cîțu, la o zi după ce a fost demis în Parlament.

Citește și
Florin Citu, Parlament
Florin Cîţu: "Am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie"

Însă hotărârea ar urma să fie luată în prima ședință a Guvernului, după rezolvarea crizei politice, adică după învestirea noului Executiv.

Premierul demis nu a precizat dacă plafonarea se va aplica la furnizori - cei care livrează energia consumatorilor - sau la producători.  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult