Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fitness în timpul pandemiei de Covid-19. Cât costă un antrenor personal pe lună

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pandemia i-a pus la grea încercare pe cei care mergeau regulat la sala de fitness. Sportivii trebuie să păstreze distanța între ei, să facă dușul acasă și, dacă pot, este recomandat să poarte masca în timpul antrenamentului.

Mulți au preferat să lucrez, ferit, cu un antrenor personal, iar alții - cel mai sigur - online de acasă. Pentru a evita o eventuală infectare cu Covid 19, cei care țin neapărat să-și continue antrenamentele la sală lucrează doar cu antrenor personal.

Prețul unui abonament lunar pornește de la 350 de lei.

Florin Damșa – antrenor personal: "Ne-am pus la aparatul acesta pentru a evita contactul cu alte persoane, avem un aparat liber lângă un alt aparat liber, după cum vedeți în această zona nu mai sunt persoane".

Aparatele au fost distanțate la minimum 2 metri, sunt dezinfectate frecvent, iar dușurile la sală sunt acum interzise.

Citește și
Restaurant
Studiu: Restaurantele, cafenelele și sălile de sport, principalele surse de infectare cu coronavirus

Andreea: "Mi se pare foarte ok că se dezinfectează fiecare aparat, fiecare persoană folosește prosopul. Dușurile nu se folosesc în această perioadă, mă antrenez și merg direct acasă".

Clasele de antrenament în grup sunt acum de evitat, dar se pot ține în condiții speciale.

Florina Fertea, antrenor personal: "Se recomandă o distanță de 7m pentru fiecare persoană, trebuie să aibă prosop, sticlă de apă, dacă se poate, și o mică sticluța de dezinfectant. După fiecare clasă se aerisește încăperea respectivă, avem geamuri care ne permit asta".

Pentru un plus de siguranță, antrenorii ne recomandă să lucrăm pe grupe de mușchi, pentru a nu folosi toate aparatele din sală la o singură sesiune. Chiar dacă nu este obligatorie, masca de protecție ar trebui purtată în sală.

Tiberiu Băiță, antrenor de fitness: "Purtarea măștii nu este un factor care ne împiedică să facem sport. Nu ne afectează cu nimic respirația în timpul antrenamentului".

Există, desigur, și alternative: antrenamentele online. Un antrenor de fitness din Cluj-Napoca a început în pandemie să posteze filmulețe pe rețelele de socializare, pentru clienții lui care au rămas acasă.

Specialiștii în sănătate publică ne recomandă să rămânem extrem de prudenți.

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică: "Deci dacă te duci să faci sport, să tragi de greutăți timp de o ora, ar trebui să schimbi 2-3 măști. Argumentul că nu poți să faci sport intens cu masca… nu faci sport intens, este foarte simplu, pentru că în momentul în care gâfâi, chiar dacă ești singur poți trimite până la 7 metri aerosolii."

Online se pot antrena și cei care practică yoga, aerobic, zumba sau pilates.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult