Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia Italiei în privința selecționerului Luciano Spalletti, după eliminarea de la EURO 2024: „Nu avem nimic de ascuns”

Luciano Spalletti rămâne selecţionerul Squadrei Azzurra, a anunţat duminică preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a doua zi după înfrângerea suferită în faţa Elveţiei (0-2) în optimile de finală ale EURO 2024.

"Nu avem nimic de ascuns, dar trebuie să avem în continuare responsabilitate. Avem nevoie de simţul responsabilităţii: ieri a fost o discuţie lungă cu selecţionerul şi cred că este de neconceput să rezolvi problemele abandonând un proiect care este pe mai mulţi ani, nu poţi abandona proiectul după opt-nouă luni. În centrul proiectului este un selecţioner venit de nouă sau zece meciuri, care nu poate avea întotdeauna la dispoziţie toţi jucătorii. Trebuie să existe o reflecţie politică în interiorul federaţiei. Spalletti trebuie să aibă încrederea noastră şi o are, trebuie să lucreze pentru că peste 60 de zile este deja un nou meci", a afirmat Gravina.

Spalletti a fost numit în urmă cu mai puţin de un an, după plecarea lui Roberto Mancini.

Elveţia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0, sâmbătă, pe Olympiastadion din Berlin.

Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa deţinătoarei trofeului, notează Agerpres.

Citește și
elveția euro 2024
Prima surpriză din „optimile” EURO 2024: Elveția a eliminat Italia, campioana Europei. Viitoarea adversară din „sferturi”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult