Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ePlan. Despre antreprenoriat și sustenabilitate cu Felix Pătrășcanu – Managing Partner FAN Courier

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un antreprenor de succes din România a vorbit despre cum privește el atât antreprenoriatul, cât și sustenabilitatea în afaceri, mai exact grija pentru mediul înconjurător în contextul crizei climatice.

Invitat la ePlan, Felix Pătrășcanu, membru fondator și managing partner al companiei FAN Courier și membru fondator al asociației operatorilor de curierat din România, a spus că viitorul economic depinde de cum se va încheia războiul dintre Rusia și Ucraina și în ce relații vor rămâne China și Rusia.

Pătrășcanu, care este și membru în board-ul Romanian Business Leaders și co-autor al Ghidului practic pentru antreprenori, a spus că lumea Occidentală „ar trebui să nu uite că noi nu avem un backup la toate produsele din China.”

„Ar trebui să ne gândim un pic la lucrul ăsta”, a spus el, adăugând: „Dacă aș fi foarte cinic aș spune că nu mă interesează ce se întâmplă în celălalt capăt al lumii. Dar China rămâne fabrica mondială a lumii.”

„Ar trebui să aducem niște capabilități de producție și prin Europa de Est”

„Ar trebui să aducem niște capabilități de producție și prin Europa de Est, Europa Occidentală. E adevărat, prețurile vor fi mai mari, dar eu cred că înțelegând foarte bine acest fenomen vom putea ajunge să producem propriile noastre cipuri, propriile noastre produse de care avem mare nevoie”, a spus Pătrășcanu.

Citește și
Programul Rabla local
Programul „Rabla” 2022, fără achiziție. Bonusuri suplimentare pentru cei care cumpără biciclete sau trotinete electrice

„Pe mine mă miră foarte tare că de-a lungul timpului nimeni nu s-a gândit să avem un backup la acest lucru și ne-am dus doar după profit, noi occidentalii, ne-am dus repede după profit și am văzut acolo un preț mai mic, o forță de muncă mai prost plătită”, a mai spus antreprenorul.

Felix Pătrășcanu, despre cum pot antreprenorii să aibă afaceri mai verzi, în contextul încălzirii globale

Pătrășcanu a vorbit și despre ce pot face antreprenorii pentru a își reduce amprenta de carbon, în contextul în care curierii sunt adesea acuzați de poluare prin natura meseriei lor.

Acesta a recunoscut că obișnuia să conducă vehicule de dimensiuni mari, cunoscute pentru emisiile mari de carbon care contribuie la încălzirea globală.

„Îmi place foarte mult natura, am făcut off-road, am poluat și eu. Într-adevăr, suntem prinși într-o grămadă de gunoaie, plasticuri, praf și așa mai departe. Nu pot rămâne insensibil la lucrurile astea, chiar dacă conduc o firmă care poluează”, a spus el.

„Dar pentru mine sustenabilitatea înseamnă un bun management al companiei, ăsta e primul pas care trebuie făcut. Dacă e un haos la tine în companie, șoferul fură motorină, banda, care consumă o grămadă de energie, merge în gol, pune-ți la punct în primul rând procesele”, a adăugat acesta.

Mașini electrice

„Voiam să cumpărăm câteva sute de mașini electrice, n-am putut să cumpărăm decât câteva zeci, nu se mai găsesc mașini acum absolut deloc. Am investit într-un proiect de 1,6 milioane de euro care ne-a acoperit toate clădirile cu fotovoltaice pentru că consumăm energie, avem nevoie de acest lucru”, a mai spus Pătrășcanu despre acțiunile întreprinse de el pentru a își transforma afacerea în una mai etică și mai verde.

CITEȘTE ȘI: Zborurile s-ar putea scumpi, după un vot al Uniunii Europene împotriva poluării

Seceta extremă din Irak a scos la iveală un oraș vechi de 3.400 de ani. GALERIE FOTO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult