Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Topul afecțiunilor ușoare ale copilăriei, neplăcute pentru cei mici, dar și pentru adulți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mânuțe pe jos, nespălate, nas care curge în comunitățile largi de copii, pufuleți împărțiți cu toți colegii de clasă ori sticla de apă împărțită cu alți copii.

Așa trebuie să se întâmple! Facem un top al afecțiunilor ușoare, dar neplăcute pentru copil și pentru părinți, deopotrivă care, pe termen lung, nu fac rău. Dimpotrivă!

Hepatita A nu e doar boala mâinilor murdare. Dacă mâncați legume ori fructe care au atins pământul și nu au fost spălate, virusul se poate transmite.

Infecțiile respiratorii ale copilăriei

Totuși, răcelile comune antrenează sistemul imunitar al copilului în direcția corectă. Și copilul trebuie să treacă prin ele. Când ne îngrijorăm?

Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: „Când avem mai multe viroze pe an la copil, mai mult de șase, reținem! Infecția virală la copii necesită evaluare pediatrică, apoi la imunolog și alergolog.”

Citește și
ddb
Doctor de bine | Ce se întâmplă în mintea adolescenților când vine vorba de mâncarea bogată în grăsimi

În Europa de vest a fost eradicată tuberculoza. De aceea, vaccinul BCG nu se mai face. În România, acest vaccin este primit de bebeluș din prima zi de viață, pentru că avem cazuri de turberculoza încă, și nu puține.

Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: „În țările în care se face BCG există o incidență mai scăzută a bolilor alergice și autoimune. S-a observat și această corelație vaccin anti-tuberculoză BCG, un rol de stimulare a sistemului imunitar într-o direcție bună.”

Și acum haideți să ne bucurăm de minute mici și deseori murdare, de fructe mâncate din copac, de plimbările la țară, de mediul natural la care suntem perfect adaptați, și să ieșim cât mai des din oraș.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult