Semnele problemelor auditive la copii. Cum pot polipii să afecteze auzul și care sunt metodele de tratament
Adina Popescu, medic primar ORL: „Atunci când acest orificiu e blocat de vegetații, automat apare o presiune negativă pe ureche și apar otite - durere de ureche, senzația de ureche plină, senzația că îți auzi vocea în cap, zgomote distorsionate. Copiii nu transmit aceste informații, întorc urechea spre tine sau încep să plângă”.
Vă poziționați în spatele lui și îi spuneți câteva cuvinte clare. Dacă își îndreaptă urechea spre dumneavoastră, nu aude bine. Polipii trebuie operați.
Adina Popescu, medic primar ORL: „Nu există operații de rutină, există operații de necesitate și ce înseamnă necesitate. Oferi copilului o dezvoltare armonioasă, fără complicații auditive, fără complicații sechelare otice, sinusale pentru că pot să facă o formă specifică de sinuzită. E dramatică când o vezi”.
La vârstă mica, îi verificați auzul spunând, în spatele copilului, să facă ceva. „Du-te și ia jucăria!". Înțelege, aude perfect. Nu înțelege, mergeți la medic pentru verificare. Apoi la specialistul audiolog pentru testarea auzului, care se numește audiogramă.
La orice vârstă, dacă vorbim despre hipoacuzie, aceasta trebuie tratată.
Ionuț Ștefănescu, audiolog: „Aparatul auditiv e un tratament pentru ureche, stimulează nervul auditiv și îl menține în funcție ca și cum ai face sport. Auzul iți antrenează creierul. Aparatele auditive sunt mici și discrete, confecționate pe conductul auditiv al pacientului astfel încât cei din jurul tău să nu observe. Tehnologia din el e una avansată”.
Auzul bun, la vârstă mică, înseamnă că e posibită achiziționarea limbajului.