Remediul natural pentru dinți frumoși. Care sunt fructele și legumele care albesc dantura
Your browser doesn't support HTML5 video.
Culoarea dinților ține de vârstă și de igiena orală, însă contează și ce mâncați. Există alimente care provoacă îngălbenirea prematură a emailului dentar. Tot ce pătează hainele pătează și dinții.
Cafeaua și ceaiul negru afectează în mod direct culoarea dinților. Taninurile din compoziția lor se infiltrează ușor în emailul dentar care este poros. Soluția? Puneți lapte în ceai și în cafea. Taninurile vor fi neutralizate, iar mineralele și grăsimea din lapte protejează dinții.
Sosul de roșii și ketchupul au un pH acid care produce eroziunea emailului, iar pigmenții de culoare roșie portocalie duc la îngălbenirea dinţilor. Ca să reduceți acest efect adăugați în preparatele cu sos tomat legume alcaline, care conțin multă clorofilă - spanac, broccoli, pătrunjel.
O alimentație echilibrată trebuie să conțină fructe și legume intens colorate, fitonutrienții din compoziția lor scad riscul de cancer și alte boli cronice. Cu condiția să clătim bine gura cu apă după ce le-am mâncat.
Există și alimente capabile să albească dinții! Merele acționează ca o perie mecanică care curăță dinții în profunzime și le redă culoarea naturală. Țelina și conopida asigură același rol de periaj și elimină petele galbene de pe dinți. Cât despre căpșuni, pe lângă efectul afrodisiac, sunt foarte eficiente pentru albirea dinților. Mixați căpșunile sub formă de spumă și savurați pe îndelete, este un remediu pentru dinți frumoși.