Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nervul auditiv poate suferi accidente vasculare. Când și de ce scade auzul unilateral

Your browser doesn't support HTML5 video.

Și nervul auditiv poate suferi accidente vasculare. Scade auzul unilateral, vorbim de o urgența ORL. Scade bilateral.  

După audiogramă, e necesară protezarea pe ambele urechi. Aceasta să ajutați creierul să proceseze corect sunetele.

Dr. Adina Popescu medic primar ORL: „Un nerv, care a suferit, e ca un accident, un accident ischemic, hemoragic. De aceea este foarte important ca pacientul să ajungă repede la medic și să primescă tratament repede. Când e ceva unilateral, și mai ales zgomote doar într-o ureche, acufene unilatal, mergeți la medic”.

Organele pereche, cum sunt și urechile. Când aveți simptome doar într-unul este motiv să mergeți cât mai repede la medic.

Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „O prezentare cât mai repede la medic poate să ducă la un răspuns corect la tratament, adică o recuperare a auzului. Întârzierea în prezentarea la medic poate să ducă la o pierdere irevesibilă, corectabilă doar prin protezare a auzului.”

Citește și
Proces de 5 milioane de dolari, deschis de un american împotriva unui producător celebru de ciocolată. Susținerile reclamantului
Câtă ciocolată trebuie să mâncăm pe zi și cum alegem cel mai sănătos sortiment. Explicații la Doctor de Bine

Când auzul se pierde însă treptat, lent, veți auzi sunete, dar NU înțelegeti conversațiile.

Aceste pierderi lente se constată în îmbătrânirea naturală, dar pot fi rezultatul traumelor sonore repetate. Traumele sonore pot fi făcute de la căștile purtate prea des, cu sonorul dat prea tare.

Nu mai întelegeți conversația, înseamnă deficiența nervului auditiv, care se tratează prin protezare.

Ionuț Ștefănescu, audiolog: „Protezarea auditivă bilaterală e protezarea normală. În mod natural, funcționăm cu două urechi. Auzim cu ambele urechi, știm de unde vine sunetul. Auzim cu o singură ureche și purtăm un singur aparat auditiv, închizi ochii și vine o mașină din dreapta sau din stânga, tu nu știi. Asta e diferența protezării unilatrale și bilaterale. Când ai două aparate auditive, pe ambele urechi, auzi în față, mai în față, în spate, înțelegerea cuvintelor e ok. Creierul funcționează astfel corect”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult