Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medic: „Renunțarea la fumat face cât toate medicamentele”. Ce se întâmplă în corp cu fiecare țigară fumată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între rinichi și inimă există un flux continuu de informații. Dacă rinichii nu își fac perfect treaba, suferă inima.

Reglajele fine pe care trebuie să le facă rinichii sunt cel mai ușor de distrus cu un fum de țigară.

Un fum de țigară. Din aer, se duce direct în interiorul vaselor de sânge. Le fisurează. Apare inflamația.

Fiecare țigară nou fumat aduce nicotină, care determină toate vasele să se îngusteze. Imediat crește tensiunea arterială. Veți face hipertensiune!

Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: „Ai inhalat din țigară, s-au strâns vasele de sânge, a crescut presiunea în ele, și, cu fiecare fum de tigară, apare riscul să pocnească un vas. Este fără niciun fel de exagerare la fiecare fum pe care omul îl inhalează din țigară.”

Odată apărută inflamații în vas, rinichii nu mai primesc sânge suficient. Oxigen suficient. Ce face fumul de țigară?

Citește și
Ligia Deca
Ministrul Educației: Diploma de doctor va conţine din acest an universitar un cod QR

Prof. univ. dr. Gener Ismail, medic primar nefrolog: „Este un toxic vascular și rinichiul e foarte bine vacularizat, el primește 25% din debitul cardiac. Îl privim ca pe un organ, care filtrează sângele, ca să fie eficient trebuie să primească cantitate mare de sânge, și atunci primește 25% din debitul cardiac.”

Depuneri în vase și prea puțin oxigen? Rinichiul devine ineficient.

Vedem organismul uman drept o rețea uriașă de comunicare. Peste tot, legăturile fac posibilă viața. Inima și rinichii comunică chimic. În comunicare, intră și vasele. Comunicarea eficientă e distrusă de țigări. Pagubele din rinichi sunt identice cu cele făcute de diabet.

Din sânge, nicotina vine direct în celulele din rinichi. Le distruge.

Prof. univ. dr. Gener Ismail, medic primar nefrolog: „De multe ori faci biopsie, ne spune aveți o nefropatie diabetică, iar pacientul nu are diabet. Dar afli că e fumător, suferința lui renală e legată de expunerea la tutun. Renunțarea la fumat face cât toate medicamentele pe care le dăm noi, atât de importantă este!”

Inima și rinichii comunică strâns. Nu funcționează bine un organ, nu va funcționa nici celălalt organ vital. Se numește sindrom cardio-renal. Înseamnă că suferă inima, vasele, rinichii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult