Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inteligența artificială ne poate ajuta să aflăm informații legate de un diagnostic. Cum, aflăm din „Doctor de Bine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inteligența artificială ne poate ajuta să aflăm informații legate de un diagnostic, însă nu poate suplini rolul doctorului în stabilirea corectă a tratamentului.

Studenții la medicină, rezidenții, medicii ori chiar pacienții pot interoga AI când au o dilemă legată de o problemă de sănătate, dar trebuie să țină cont de faptul că medicina evoluează permanent, iar informațiile care pot fi oferite, sunt limitate.

Medicul reumatolog Florian Berghea și inteligența artificială ne-au explicat despre durerile de genunchi. Vedem acum ce a ieșit. Conf. dr. Florian Berghea, medic primar reumatologie: „Putem să-i cerem care ar fi cauzele pentru care apare durerea de genunchi. Și răspunde leziuni meniscale, tendinita patelară, artroza genunciului, bursită patelară, leziuni ale ligamentelor, de exemplu, ligamentul încrucișat anterior și colateral medial sau sindromul durerii femuro-patelare. Observăm că are o capacitate foarte mare de a vedea în extensie care sunt cauzele. Ca urmare, medicii care sunt într-o presiune extraordinară de a găsi diagnostcie diferențiele, de a explica diverse lucruri, folosindu-ne astfel de soft, pot să treacă repede în revistă o listă de diagnosice, de analize, de posibile tratamente și pe baza a ceea ce știu medicii, pe baza a ceea ce au învățat pot să realizeze mai simplu o seleție a infirmațiilor. Ne ptem ajuta de acest soft, dar asta nu înseamnă că inteligența artificială poate să epuizeze un diagnostic sau o modalitate de a înțelege pacientul”. Cum poate fi folosită corect inteligența artificială, care sunt atuurile și, totuși, când este cazul să ajungem în fața medicului, aflați pe stirileprotv.ro din emisiuena „Doctor de Bine”, prezentată de Liliana Curea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult