Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce trebuie să folosim protecție solară când suntem răciți. Reguli de care să ținem cont

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când luam anti-inflamatoare, avem nevoie și de creme de foto-protecție. Luați tratamente anti-răceală, folositi și creme de protecție solară.

Acesta deoarece veți atrage mai multe raze ultraviolete și apare așa numita reacție de foto-toxicitate.

Febră, nas care curge, durere de gât. Simptomele neplăcute se pot trata cu așa numitele medicamente simptomatice. Luăm exemplul ibuprofenului.

Dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog: „Am riscul să fac fototoxicitate, dacă în timpul administrării pacientul primește și o doza de ultraviolete. Ne ardem. Fototoxicitatea înseamna arsură mai repede în condițiile pe care pacientul nu le conștientizează.”

O răceală tratată cu medicamente simptomatice crește fragilitatea cutanată. Vasele de sânge se dilată. Pielea atrage mai multe raze ultraviolete. Din acest motiv, când vă tratați, protejați pielea cu ajutorul cremelor de fotoprotecție 50 plus.

Citește și
Proces de 5 milioane de dolari, deschis de un american împotriva unui producător celebru de ciocolată. Susținerile reclamantului
Câtă ciocolată trebuie să mâncăm pe zi și cum alegem cel mai sănătos sortiment. Explicații la Doctor de Bine

Medicamentele simptomatice se administrează cu reguli stricte.

Dr. Steluța Boroghină, medic primar pediatru: „Medicii au protocoale, așa se și numesc ghidurile de prescriere, de exemplu un anti-inflamtor sau un antitermic, maxim o zi după ce ne-a scăzut febra, nu preventiv să fie luat. Cu toții avem în geantă măcar un ibupropfen, și nu doar el ci toată clasa lui, și aspirina.”

Anti-inflamatoarele luate preventiv și fără sens distrug bacteriile bune din intestin, asemenea antibioticelor.

Dr. Steluța Boroghină, medic primar pediatru: „În loc intestinul nostru să respingă și să ducă spre excreție toate substanțele, care au rezultat din metabolism, și care sunt toxice, le lasă să treacă din nou în fluxul sanguin”.

Aceasta înseamnă inflamația sistemică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult