De ce nu este recomandat să eliminăm carnea din alimentație. Riscurile la care sunt supuși vegetarienii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Fără carne multă vreme, așa poate apărea anemia prin deficit de vitamina B12.
Este unul dintre motivele biologice pentru care trebuie să ne respectăm condiția noastră de omnivori, care pot și trebuie să mănance din toate tipurile de hrană, și animală și vegetală.
Vitamina B12 intră în circulație și sintetizează așa numiții acizi nucleici, necesari tuturor celulelor. În cazul deficitul, apar amețeli și deficit de forță musculară.
Dar dacă hrana nu este vegetariană, deficitul de B12 înseamnă că vitamina nu poate fi absorbită în stomac. Aceasta pentru că stomacul produce o proteină în cantitate prea mică. Se numește factor intrinsec.
Tiroidita autoimună poate determina carența de vitamina B12. Frecvent, deficitul de B12 se constată prin mecanisme imunologice.
„Acești anticorpi care sunt sintetizați în tiroidita autoimună, pot determina deficit de absorbite la nivel intestinal”, explică dr. Daniela Georgescu, medic primar hematolog.
Există doi anticorpi care pot fi evidentiati prin analize de sânge și care confirmă mecanismul imun al deficitulului de vitamina B12.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: carne , vitamina b12 , post , vegetarieni
Dată publicare: 14-11-2021 11:05