Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu e bine să iei antibiotice când răcești. Produsul natural care acționează ca un antiviral

Your browser doesn't support HTML5 video.

Suntem în plin sezon al infecțiilor respiratorii, iar în cele mai multe cazuri nu e nevoie de antibiotice. 

O viroză respiratorie e urmată de ganglioni măriți de volum în jurul gâtului. La infecția cu virusuri, de obicei nu dor.

Limfocitele T și B, părți ale sistemului imunitar, se antrenează în interiorul organismului să devină imuno-competente. Sunt descărcate în circulație și apoi circulă și recirculă în ganglioni. Acești veritabili soldați simt toți microbii din natură.

Prof. univ. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de Biologie: ”Sunt puține celule într-o primă fază, dar aceste limfocite proliferează, o populație mai numeroasă capabilă să facă față și să declașeze un răspuns imun eficient”.

Odată ce întâlnesc cu un microb, limfocitele încep lupta. În acelasi timp, se multiplică pentru a părea impunătoare și prin număr. Ganglionii se măresc. Și se pot palpa.

Citește și
copil racit
350 de copii într-o singură zi, la UPU "Grigore Alexandrescu": Medic: Majoritatea nu sunt vaccinaţi împotriva gripei
Propolisul este de ajutor

Infecțiile de sezon sunt produse majoritar de virusuri. Nu au nevoie de antibiotice. Ce se întâmplă dacă primiți antibiotic când nu aveți nevoie? 

Dr. Angela Crăciunescu, medic primar: ”În primul rând, scade imunitate locală. E prima care îmi lasă loc și altor infecții și, de aici, se propagă ca un val. Tot timpul copilul acela va avea o problemă la nivelul cavității orale, pentru că se distrug microbii buni din organism”.

De aceea, infecțiile virale se tratează cu antiinflamatoare nesteroidiene, care scad febra și inflamația. Și cu multă apă. Ca tratament local, propolisul este de ajutor.

Cecilia Caragea, comunicare medicală: ”El acționează cu o multitudine de substanțe. Un virus este atacat cu mai multe substanțe și nu se crează această rezistență. Propolisul este un complex de substanțe, pe care albinuțele îl prepară după ce vizitează mugurii și ramurile tinere ale unor copaci, în zona noastră, de regulă, plopi. Indiferent de plantele vizitate de albinuțe, propolisul are o o altă combinație, dar funcția lui este aceeași”.

Un antiviral pentru porțile de intrare ale organismului uman. Spre exemplu, mucoasa respiratorie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult