Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce ar fi bine să facem un obicei din a bea cafea. Regulile hidratării, de la medicul nutriționist Mihaela Bilic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi litri de lichide pe zi pare mult. Dar dacă variem sursele este și plăcut să ne hidratăm corect. Aflăm regulile hidratării de la medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Trebuie să ne concentrăm și să ne propunem să consumăm lichide pentru că vine anotimpul rece și când este frig afară nu ne mai este atât de sete. Partea cu hidratarea este firească vara când transpirăm, însă iarna nu ne mai vine să bem așa „apă chioară”.

Ar trebui să consumăm un litru jumătate, până în doi litri, și foarte important nu, numai vârsta, înălțimea, greutatea ci și metabolismul. Sunt persoane care nu transpiră. Pentru că apa, de fapt, se pierde în momentul în care faci efort fizic sau ai un metabolism care este cheltuitor și pierde apă. Sunt persoane care nu au senzație de sete, care nu transpiră și atunci, dacă corpul lor este un pic mai zgârcit cu pierderile, nici nu ai nevoie să bei atât de multă apă. Recomandările sunt una, nevoile corpului le simți tu în pielea ta și ar fi bine să-l asculți.

Când vine vorba de lichide, din nou natura ne ajută pentru că a pus apă în toate alimentele cu excepția uleiului care este 100% grăsime, acolo nu avem niciun gram de apă. Orice aliment, până și cele uscate tot mai conțin un pic de apă, inclusiv semnințele de tip: alune, migdale. Ele au până la 10% apă. În cealaltă extremă punem fructele și legumele care au peste 90% apă.

Organismul nostru știe să-și ia apa și din mâncare. La capitolul să bem apă ca atare, bineînțeles apa este cea mai banală și cea mai simplă, însă o mulțime de mâncăruri conțin apă inclusă.

Citește și
doctor de bine
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații la Doctor de Bine

Pentru că tot vine anotimpul rece și avem o prognoză meteo care ne anunță că va fi frig. Băuturile calde din acest sezon rece sunt și plăcute pentru organism pentru că aduc, să zic așa, ne încălzesc de la interior.

Unele dintre ele chiar ne și țin de foame. Se știe că jumătate din populația globului bea ceai, cealaltă jumătate bea cafea. Acest lichid călduț cu care începem ziua este o sursă de hidratare, incontestabil avem acolo și apă.

De ce ar fi bine să facem un obicei din a bea cafea? Boboul de cafea, ca și cel de cacao conține o mulțime de antioxidanți.  Cafeaua este un tonic natural și pune un pic în mișcare tubul digestiv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult