Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se ține corect postul intermitent. Avantajele și dezavantajele dietei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când credeam că nu mai poate fi inventat nimic în materie de cure de slăbire, a apărut postul intermitent. Gata cu listele de alimente permise și interzise, cu număratul caloriilor, cu programul fix de mese și gustări.

Acum este la modă să „faci foamea”. Nimic nou, am putea spune. Absența aportului alimentar pe o perioadă de 12-16 ore din zi înseamnă o pauză de la procesele de digestie. Ajută organismul să se purifice și să se refacă. În funcție de preferințele individuale, putem alege să mâncăm fie în prima parte a zilei, fie spre seară. Adică să renunțăm la micul dejun sau la cină.

Postul intermitent înseamnă două mese pe zi consumate la o distanță de 5-6 ore. De exemplu la ora 14 și la ora 20, completate de o hidratare optimă.

Care sunt avantajele? Nu există alimente permise și interzise, deci poți mânca orice, dar nu oricât. Trebuie respectată noțiunea de porție corectă. Sunt interzise gustările dintre mese, obiceiurile care sunt responsabile de apariția kilogramelor în plus.

Postul intermitent face ordine și curățenie în comportamentul alimentar. Se încurajează diversitatea și sunt permise asocierile dintre alimente. Este o dietă ce poate fi transformată în model de alimentație pe viață. Este ușor de pus în practică și nu împiedică viața socială sau mesele în oraș cu prietenii.

Citește și
doctor de bine
Cum vindecăm fibromul uterin fără operație?

Dezavantajele există. Lipsa restricțiilor cantitative poate duce la abuzuri alimentare, deci poți să te îngrași chiar dacă ții post. Să mâncăm mai rar înseamnă să mâncăm mai puțin. Degeaba ai postit toată ziua dacă mănânci o dată cât pentru trei mese. Sănătatea și silueta au nevoie de echilibru și moderație.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult